Ladataan Tapahtumat

« All Events

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Saamelaisten kansallispäivää vietetään yhdessä virtuaalisesti

6.2.2021|18:00 - 20:30

Saamelaisten kansallispäivää juhlitaan tänä vuonna virtuaalisesti. Saamelaiskäräjien puheenjohtaja Tuomas Aslak Juuso kutsuu kaikkia viettämään Saamelaisten kansallispäivää lauantaina 6. helmikuuta klo 18 alkaen suoran lähetyksen välityksellä.

– Tämä päivä on tärkeä saamelaisille. Normaalioloissa kokoontuisimme yhteen niin Saamenmaalla kuin sen ulkopuolellakin juhlistamaan kansaamme. Nyt poikkeusolojen aikana emme voi kokoontua fyysisesti, mutta toivon, että virtuaalitapahtuman kautta onnistumme välittämään omalta osaltamme juhlatunnelmaa kaikkien saamelaisten koteihin, kertoo puheenjohtaja Tuomas Aslak Juuso tapahtumasta.

Tapahtuman aikana nähdään puheenjohtajan kansallispäivän tervehdys, saamelaislasten terveiset kansallispäivänä ja kuullaan vieraiden ajatuksia kansallispäivästä. Illan aikana päästään myös nauttimaan musiikkiesityksistä ja lyhytelokuvista. Kansallispäivän tapahtumaa pääset seuraamaan osoitteessa www.sajos.fi/live. Lähetys alkaa klo 18.

Osallistu tapahtumaan lähettämällä kansallispäivän terveisesi numeroon +358 40 663 4493 tekstiviestillä tai Whatsappin kautta. Voit myös jättää terveisesi Twitterissä tunnisteella #SaamelaistenKansallispäivä.

Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksen ravintola Čaiju on avoinna klo 14–21.30. Kansallispäivänä ravintolassa ruokalistalla on kumpuksia sekä paikan päällä leivottuja makeita leivonnaisia, mm. laskiaispullia. Čaijussa noudatetaan koronavirustilanteessa ravintolatoimintaan annettuja suosituksia ja ohjeita.

Tiedot

Päivämäärä:
6.2.2021
Aika:
18:00 - 20:30
Tapahtumaluokat:
,

Tiedot

Päivämäärä:
6.2.2021
Aika:
18:00 - 20:30
Tapahtumaluokat:
,