Saamen sävelet! Sámi šuoŋat! Säämi šuoŋah! Sääʹm suõm! -virtuaaliset musiikkituokiot saamelaisten kansallispäiväviikolla

Kuva: Sunna Kitti 2021

Saamen kielten etäopetuksen pilottihanke järjestää Saamen sävelet! Sámi šuoŋat! Säämi šuoŋah! Sääʹm suõm! -virtuaaliset musiikkituokiot saamelaisten kansallispäiväviikolla 2.–4.2. Musiikkituokioiden tarkoituksena on tutustuttaa ja innostaa osallistujia saamelaisten perinteiseen musiikilliseen ilmaisutapaan. Musiikkituokioiden aiheena ovat perinteisistä vokaalimusiikkilajeista kolttasaamelainen leu’dd, inarinsaamelainen livđe ja pohjoissaamenkielinen luohti ja tuntien ohjaajina toimivat musiikkitaitajat Hanna-Maaria Kiprianoff, Anna Morottaja ja Risten Anine Kvernmo Gaup.

Musiikkituokiot järjestetään etäyhteyksin Microsoft Teamsin kautta. Tuokiot on suunnattu perusasteen oppilaille. Koululaisten lisäksi niihin ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat oppia saamelaisesta musiikkiperinteestä ja jopa vähän joikastaa eli leu’ddjed, livđuđ tai juoiggastit!

Aikataulu

Ti 2.2. klo 10–11

Kolttasaamelainen leu’dd, ohjaajana Hanna-Maaria Kiprianoff

Ke 3.2. klo 10–11

Inarinsaamelainen livđe, ohjaajana Anna Morottaja

To 4.2. klo 14–15

Pohjoissaamenkielinen luohti, ohjaajana Risten Anine Kvernmo Gaup

Tuokioiden aikana on mahdollisuus kysyä ja keskustella chatissa. Tuokioihin osallistuvat ohjaajan lisäksi etäopetushankkeen opettajat ja työntekijät. Ennakkoilmoittautumista ei vaadita. Tuokiot nauhoitetaan ja tallennelinkki julkaistaan Saamelaiskäräjien Youtube-kanavalla. Tallenteet on nähtävissä helmikuun ajan.

Tarkemmat ohjeet ja linkit musiikkituokioihin osallistumiseksi.

Musiikkituokiot ovat ilmaisia ja ne ovat saameksi.

Lisätietoja:

Hanna Helander, projektipäällikkö
hanna.helander(at)edu.utsjoki.fi,
040 7012 094

Arla Magga, projektikoordinaattori
arla.magga(at)samediggi.fi,
040 1985 033

Unna-Maari Pulska, projektikoordinaattori
unna.pulska(at)samediggi.fi,
+358 40 614 5949

www.saamenetaopetus.com
www.oktavuohta.com/