Saamelaiskäräjät tapasi eduskunnan puhemies Antti Rinteen 

Saamelaiskäräjät tapasi eduskunnan puhemies, hallitustunnustelija Antti Rinteen Helsingissä 13.5.2019. Tapaamisessa keskusteltiin ajankohtaisista saamelaiskysymyksistä sekä Saamelaiskäräjien osallistumisesta hallitusneuvotteluihin. Saamelaiskäräjiä tapaamisessa edustivat puheenjohtaja Tiina Sanila-Aikio, I varapuheenjohtaja Heikki Paltto, II varapuheenjohtaja Tuomas Aslak Juuso sekä hallituksen jäsenet Pentti Pieski ja Nilla Tapiola. 

“Suomessa on kaksi kansaa saamelaiset ja suomalaiset. Suomen valtion saamelaispolitiikan tulisi olla eteenpäin pyrkivää, tavoitteellista ja siinä tulisi olla jatkuvuutta. Seuraava hallitus tulee käsittelemään takuu varmasti saamelaisia koskevia kysymyksiä. On erittäin tärkeää, että uuden hallituksen muodostamisen yhteydessä sovitaan saamelaisia koskevista tavoitteista Saamelaiskäräjien kanssa”, sanoo Saamelaiskäräjien puheenjohtaja Tiina Sanila-Aikio. 

Saamelaiskäräjien puheenjohtajisto osallistuu 14.5.2019 Oikeusvaltion kehittäminen -alaryhmän kuulemiseen. Hallitusneuvottelut ovat käynnissä Antti Rinteen johdolla Helsingissä. Hallitusneuvotteluissa ovat mukana keskusta, ruotsalainen kansanpuolue, sosiaalidemokraatit, vasemmistoliitto ja vihreät. 

Lisätietoja: 

Saamelaiskäräjien puheenjohtaja Tiina Sanila-Aikio puh. 050 300 1780, tiina.sanila-aikio(at)samediggi.fi