Pohjoissaamen aakkosvideo valmistui

 

Pohjoissaamen aakkosten tuntemiseen opastava video on valmistunut. Aakkosvideossa etsitään ja esitellään pohjoissaamen kielen aakkoset. Kustakin aakkosesta annetaan esimerkkisana. Videon on tuottanut Saamelaiskäräjien koulutus- ja oppimateriaalitoimisto ja se on vapaasti kaikkien kiinnostuneiden käytettävissä.

Videon käsikirjoituksen on tehnyt Solja Magga yhdessä toimiston muiden kesätyöntekijöiden kanssa. Videon on kuvannut ja editoinut Eeva Mäkinen.

Kirjainvideot ovat työn alla myös inarin- ja koltansaamen aakkosista ja valmistuvat syksyn aikana. Kunkin kielen kirjainvideot päivittyvät myöhemmin myös Opetushallituksen ja Saamelaiskäräjien ylläpitämään Oktavuohta-nettilehteen.

Linkki kirjainvideoon: https://youtu.be/Prjluz93ZCc

 

Lisätietoja

Koulutus- ja oppimateriaalitoimisto