Inarinsaamelaisasiain neuvottelukunnan perustamista suunniteltiin keskustelutilaisuudessa

Saamelaiskäräjien jäsenille järjestettiin keskustelutilaisuus inarinsaamelaisasiain neuvottelukunnan perustamiseksi. Neuvottelukunnan tehtävänä on edistää inarinsaamelaisyhteisön edustusta ja osallistaa yhteisöä Saamelaiskäräjillä.

Saamelaiskäräjät on kirjannut yhdeksi tärkeimmäksi toimenpiteeksi vuonna 2018 aloittaa valmistelut inarinsaamelaisasiain neuvottelukunnan perustamiseksi niin, että sen kokoonpano ja toimenkuva olisi päätetty kehysneuvotteluihin mennessä.

– Tilaisuudessa keskustelimme inarinsaamelaisia koskevista ajankohtaisista asioista ja suunnittelimme neuvottelukunnan toimenkuvaa sekä kokoonpanoa, kertoo keskustelutilaisuuden koolle kutsunut Saamelaiskäräjien I varapuheenjohtaja Heikki Paltto.

Neuvottelukunnan on tarkoitus aloittaa työnsä mahdollisuuksien mukaan jo 2018 tai viimeistään 2019 niin, että se voisi tukea myös totuus- ja sovintoprosessia, pohjoismaisen saamelaissopimuksen käsittelyä sekä muita käynnissä olevia lakihankkeita, jotka koskevat saamelaisia.

Neuvottelukunnan perustaminen etenee seuraavaksi Saamelaiskäräjien hallituksen kokoukseen.

Saamelaiskäräjien jäsenistä tilaisuuteen osallistui Heikki Paltto, Neeta Jääskö, Kari Kyrö, Kirsti Kustula, Jouni Aikio ja Anu Avaskari (kuvassa vasemmalta oikealle).

Liitteet

Lisätietoja:

Saamelaiskäräjien I varapuheenjohtaja, Heikki Paltto, puh. 040 756 9075, heikki.paltto(at)samediggi.fi

Puheenjohtajan avustaja Inka Saara Arttijeff, 050 574 7629, inka-saara.arttijeff(at)samediggi.fi