Saamelaisnuorten taidetapahtuma alkoi – yli 400 osallistujaa, 10 musiikkiryhmää ja 35 tube-videota mukana 

Saamelaisnuorten taidetapahtuma järjestetään tänään 12.4.2018 Inarissa. Lajeina ovat musiikki ja tubetus. Koko tapahtuman teemana on Nuori Kulttuuri -teeman mukaisesti ”Oma ääni”. Tapahtumassa valitaan saamelaisnuorten edustajat Mikkelissä 25.-27.5.2018 järjestettävään Nuori Kulttuuri tapahtumaan, SOUNDS:iin. 

Tapahtumaan on ilmoittautunut yli 400 osallistujaa, 10 musiikkiryhmää ja 35 tube-videota mukaan. Osallistujia tulee saamelaisalueen lisäksi aina Tampereelta saakka.  Tube-kilpailun tuomarina toimivat tubettaja Mansikka (Maiju Voutilainen), Aleksi Ahlakorpi ja Xia Torikka. Musiikki-kilpailun tuomarina toimivat Niillas Holmberg, Anna Lumikivi ja Heli Aikio.

Taidetapahtuman suoraa lähetystä voi seurata osoitteessa: www.sogku.fi/live 

Taidetapahtumaa voi seurata Instagram-kuvapalvelussa hastagilla #sndd18. Myös YLE Sápmin julkaisee sivuillaan reaaliajassa #ylesndd18-hastagilla merkityt Instagram-kuvat ja -videot.Mikäli samaan kuvaan/videoon on merkitty molemmat hastagit, tulee myös #sndd18-hastagilla varustettu kuva tai video YLE Sápmin artikkeliin. 

Katso päivän ohjelma täältä: https://www.samediggi.fi/2018/04/11/saamelaisnuorten-taidetapahtuman-ohjelma/ 

Mukavaa taidetapahtuman päivää kaikille osallistujille!