Karesuvannon, Karigasniemen ja Inarin tanssiryhmät saamelaisuorten edustajiksi valtakunnalliseen MOVES-tapahtumaan

Giehtaruohttasa nieiddat Karesuvannosta, B girls Inarista ja Sávjabávtti nieiddat Karigasniemeltä lähtevät edustamaan saamelaisnuoria Rovaniemellä 26.-28.5. järjestettävään valtakunnalliseen MOVES-tapahtumaan. Saamen käsityön tekijöistä stipendein palkittiin kuusi nuorta ja tanssiryhmistä lisäksi kolme ryhmää. Tuomarit kiittivät nuoria ja heidän ohjaajiaan sekä tanssikilpailun että saamen käsityökilpailun korkeasta tasosta. Tapahtumakuvia ja videoita https://www.instagram.com/arktistapedagogiikkaa/.

Tanssikatselmukseen osallistuneista ryhmistä stipendein palkittiin edellä mainittujen lisäksi Rovaniemen Korkalovaaran ryhmä Guovssahasnieiddat, Ivalon ryhmä Jievjjat ja Inarin ryhmä Team Bivssáš.

Taidetapahtumaan osallistuneista saamen käsityön taidonnäytteistä palkittiin stipendeillä seuraavat:
Sara Tapiola, Utsjoki (perinteinen sisnalaukku helmikoristeluin)
Ida Moshnikoff, Helsinki (perinteinen juuririsku)
Jarre Korpi Nuorgamista (perinteinen lohikoukku)
Joni Näkkäläjärvi Hetasta (saamen puvun edustaa kuvaava taulu)
Ibbá Lauhamaa Peltovuomasta (hihaton saamen kesäpuku)
Rosa-Máren Juuso Karesuvannosta (uudenaikainen koristeltu käsilaukku)

Saamelaisnuorten taidetapahtuman tanssikatselmuksen tuomareina toimivat Suomen kansallisoopperan balettiopiskelijat Katja ja Biret Haarla, tanssiterapian opiskelija Sunna Valkeapää sekä ammattitanssija Ola Mihkku Länsman.

Saamen käsitöiden tuomareina toimivat käsityön ammattilaiset Stefanie Sarre ja Kristiina Näkkäläjärvi.

Seuraavan Saamelaisnuorten taidetapahtuman (2018) järjestämisvuorossa on Sodankylä (Vuotso tai kirkonkylä) ja sen valtakunnallisena teemana on musiikki.

Saamelaiskäräjät kiittää kaikkia onnistuneen tapahtuman järjestämiseen osallistuneita. Kiitokset Hetan koululle, jossa kaikki järjestelyt toimivat hyvin ja koulu oli koristeltu erittäin kauniisti ja värikkäästi. Erityinen kiitos lasten ja nuorten käsityön opettajille ja tanssin ohjaajille ja opettajille. Kiitos tapahtumatekniikasta vastanneelle Tuupa Recordsille ja Saamelaisalueen koulutuskeskukselle hyvästä yhteistyöstä!