neuvosto_suomi.jpg
Sunnuntai, 04. joulukuu 2016

 

Tervetuloa!

<<  Joulukuu 2016  >>
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
 
 
 
Mainospalkki
Mainospalkki
Tervetuloa

Tervetuloa nuorisoneuvoston nettisivuille!

 

Täältä löydät perustietoa nuorisoneuvostosta, nuorisoneuvoston jäsenten esittelyt ja muuta mukavaa.

Sivuiltamme löydät kattavan saamenkielisten ja saamelaisaiheisten sivustojen linkkilistan,

ja tapahtumat – osiosta voit seurata, mitä saamenmaalla tapahtuu. Täällä voit myös ilmoittautua suoraan nuorisoneuvoston järjestämiin tapahtumiin ja antaa palautetta nuorisoneuvostolle. Kuvagalleriasta löytyy kuvamateriaalia menneistä tapahtumista ja edustusreissuista ja dokumentit - osioon keräämme kokousten pöytäkirjat ja antamamme lausunnot.

 

Pyrimme nettisivujen avulla tavoittamaan saamelaisnuoret entistä paremmin, mutta käy silti tykkäämässä nuorisoneuvoston Facebook- sivusta.

 

 

 
Pohjonen Vinkkeli marraskuussa: LAPPI VAPAAKSI - VAPAA POHJOLA

Tapahtuma on Saamelaiskäräjien ja Tornion nuorisoneuvostojen sekä Inarin nuorisovaltuuston yhteinen vaikuttamismatka pääkaupunkiseudulle 24 – 26.11.2016. Matkan tavoitteena on viedä vallan ytimeen nuorten näkemys omasta tulevaisuudestaan ja uskostaan kotiseutuunsa ja sen elinmahdollisuuksiin. Tavoitteena on myös tavata pääkaupunkiseudun nuoria vaikuttajia (Helsingin Ruutinuoret sekä Espoon nuorisovaltuusto) ja vaihtaa ideoita ja ajatuksia puolin ja toisin.

Perjantaina 25.11. klo 16 alkaen järjestetään alue- ja nuorisopoliittinen keskustelutilaisuus Arabian Nuorisotalolla. Tavoitteena on haastaa politiikkoja, nuoria, virkamiehiä ja muita nuorisopolitiikkaan ja nuorten elämään vaikuttavia tahoja keskusteluun lappilaisten nuorten elämänmahdollisuuksista ja erityisistä tarpeista/toiveista.

Sanomaa tuetaan musiikin keinoin kahdessa konsertissa, perjantaina 25.11. Arabian nuorisotalolla klo 19-22 ja lauantaina 26.11. klo 14.00 – 17.30 Kauppakeskus Ison Omenan Palvelutorilla, Matinkylässä. Konsertit ovat maksuttomia

Tapahtumat perjantaina ja lauantaina toteutetaan yhteistyössä Helsingin Nuorisoasiainkeskuksen sekä Espoon Nuorisopalveluiden kanssa. Matkaan lähtee lappilaisia artisteja, nuoria vaikuttajia sekä nuorisotyöntekijöitä yhteensä noin 40 henkilöä.

Vapauden teemalla ei tavoitella ristiriitoja eikä itsenäisyyttä, vaan henkistä vapautta ja rohkeutta toimia oman alueen tulevaisuuden puolesta.

 
Suomi, EU ja saamelaisten asema – Miten ihmisoikeudet toteutuvat arktisella alueella?

Ihmisoikeusliitto järjestää saamelaisten asemaa koskevan seminaarin 7. lokakuuta Inarissa. Seminaari järjestetään yhteistyössä Suomen saamelaisten keskusjärjestön, Lapin yliopiston Arktisen keskuksen Pohjoisen ympäristö- ja vähemmistöoikeuden instituutin ja Saamelaiskäräjien nuorisoneuvoston kanssa.

 

Aika: pe 7.10.2016 klo 9-16

 

Paikka: Saamelaiskulttuurikeskus Sajos, Siljotie 4, Inari

 

Seminaarissa keskustellaan saamelaisten taloudellisten, sosiaalisten ja sivistyksellisten oikeuksien toteutumisesta, yhdenvertaisuudesta, oikeudesta oman kulttuurin ylläpitoon ja kehittämiseen erityisesti nuorison näkökulmasta sekä saamelaisten asemasta EU:n ainoana alkuperäiskansana. Puhujina muun muassa Saamelaiskäräjien puheenjohtaja Tiina Sanila-Aikio ja europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen.

 

Ilmoittautumiset ja ohjelma

 
Oahppoofelaš - Tulevaisuudessa töitä saamelaisten kotiseutualueelta –vihko nuorille on valmis

Saamelaiskäräjien nuorisoneuvoston toteuttaman Oahppoofelaš-hankkeen yhteydessä tuotettu Suomen saamelaisten kotiseutualueen tulevaisuuden työllistymismahdollisuuksia esittelevä ”Oahppoofelaš - Tulevaisuudessa töitä saamelaisten kotiseutualueelta” –vihko on valmis. Vihko tarjoaa nuorille hyödyllistä tietoa tulevaisuuden uravalintoja pohtiessaan. Opas voi olla nuorille avuksi jo ensi syksyn yhteishaussa ja painetut versiot vihosta toimitetaan kaikille saamelaisten kotiseutualueen ylä-asteille ja lukioihin.

Sähköinen versio on saatavilla osoitteessa: http://samediggi.fi/nuorat/index.php?option=com_content&view=article&id=154&Itemid=50&lang=fi

 
Saamelaiskäräjät julistaa haettavaksi nuorisosihteerin viransijaisuuden

ajalle 2.5.2016 – 22.3.2017. Nuorisosihteerin päätehtävänä on toimia nuorisoneuvoston esittelijänä ja sihteerinä.

Lue lisää...