lasta_1-12.jpg
Sámediggi | Saamelaiskäräjät
Sajos | FI–99870 INARI
tel +358-(0)10 839 3100
info(at)samediggi.fi

 

 

 

Elokuvakeskus yhteystiedot

Alkuperäiskansojen elokuvakeskus Skábma

Saamelaiskäräjät

Sajos

Fin-99870 INARI, Finland

e-mail: Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen.

www.samediggi.fi/skabma

Puh. +358 (0)10 839 3182

Gsm +358 (0)50 569 6065

Etusivu arrow Projektit arrow Skábma Elokuvakeskus
Skábma Elokuvakeskus
Alkuperäiskansojen elokuvakeskus PDF Tulosta

Alkuperäiskansojen elokuvakeskus Skábma on alueellinen elokuva- ja audiovisuaalisen alan resurssikeskus, joka toimii Saamelaiskäräjien alaisuudessa Inarissa. Tällä hetkellä toiminnan rahoittaa Opetusministeriö ja valtion elokuvataidetoimikunta.

 

Alkuperäiskansojen elokuvakeskus tukee saamen kieltä ja kulttuuria sekä luo edellytykset saamelaisten ja muiden alkuperäiskansojen oman äänen ja kuvan näkyvyydelle ja kuuluvuudelle elokuva- ja mediateollisuudessa alkuperäiskansojen omilla ehdoilla ja omista lähtökohdista.

 

Skábma tukee elokuvien ja mediatuotteiden suunnittelua, kehittämistä ja tuotantoa etsimällä rahoituskanavia ja yhteistyökumppaneita sekä järjestämällä koulutusta ja elokuva-alan tapahtumia saamelaisalueella.

 

Lisäksi keskus levittää saamelaiselokuvia erilaisiin tapahtumiin, jakaa tietoa saamelaiselokuvasta, alueesta ja saamelaisista tekijöistä. Skábma on myös mukana järjestämässä Skábmagovat -alkuperäiskansojen elokuvafestivaalia.

 

Tehtävät

Alkuperäiskansojen elokuvakeskuksen tehtävänä on

 

1. tukea saamelaiselokuva- ja TV-tuotantoja

2. järjestää elokuvakoulutusta, -kasvatusta

3. järjestää esitys- ja levitystoimintaa: (mm. Skábmagovat –elokuvajuhlat)

 

Kansainvälinen osa saamelaiskulttuurikeskusta

 

Inariin perustettava Saamelaiskulttuurikeskus sisältää elokuvakeskuksen lisäksi monia toimintoja mm. saamenkäsityöhön, saamelaismusiikkiin, elinkeinoihin liittyen sekä lapsille ja nuorille oman osastonsa. Keskuksen sisällä tulee toimimaan myös saamelaiskirjasto.

 

Alkuperäiskansojen elokuvakeskuksen toiminnan lähtökohdat ovat sekä elinkeinolliset että kulttuurilliset. Keskus hyödyntää yhteispohjoismaisen saamelaisalueen tuomaa synergiaetua elokuvien käsikirjoittamisessa, kuvaamisessa ja erityisesti niiden kansainvälisessä rahoittamisessa. Lisäksi keskus hyödyntää Skabmagovat -elokuvajuhlien mukanaan tuomaa maailmanlaajuista elokuvaverkostoa.

Viimeksi päivitetty ( 19.10.2009 )
 
Lisää...