Saamelaiskulttuurikeskus Sajos
Sajos | FI–99870 INARI
tel +358-(0)10 839 3168
sajos(at)samediggi.fi
Käyttötarkoitus PDF Tulosta

Saamelaiskulttuurikeskus Sajos on Suomen saamelaisten parlamenttitalo sekä kulttuuri-, koulutus- ja osaamiskeskittymä. Sajos on ensisijaisesti tarkoitettu saamelaisten omaa käyttöä varten. Se on Suomen saamelaisten itsehallinnon ja elävän ja kehittyvän saamelaiskulttuurin symboli, jonka keskeisenä toiminnallisena tarkoituksena on sekä vaalia perinteistä kulttuuria että kehittää ja uudistaa saamelaista yhteiskuntaelämää.

 

Päätarkoituksensa ohella kulttuurikeskus tarjoaa laajojen, uudenaikaisten ja tasokkaiden tilojensa ansiosta erinomaiset mahdollisuudet järjestää ainutlaatuisessa ympäristössä monenlaisia kokouksia, konferensseja ja tapahtumia.  

 

Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksen päävuokralaisena toimii Saamelaiskäräjät, joka vuokraa edelleen tiloja muille käyttäjille. Saamelaisalueen koulutuskeskus on Saamelaiskäräjien ohella talon toinen pääkäyttäjä. Muita talon käyttäjiä ovat Inarin kunnan kirjastotoimi, Duodji Shop Oy, SámiSoster ry, Lapin aluehallintovirasto (Lapin Avi), Saamelaisarkisto, Anarâškielâ servi ry, Ravintola Lyeme ja Maatalousyrittäjien eläkelaitos (Mela). Rakennuksen omistaa Senaatti-kiinteistöt.

 

sttsajosulkokuva2web.jpg

  STT-lehtikuva

 

Viimeksi päivitetty ( 15.10.2014 )
 
logot_web2.jpg