ealga2_10.jpg
Sámediggi | Saamelaiskäräjät
Sajos | FI–99870 INARI
tel +358-(0)10 839 3100
info(at)samediggi.fi
Tervetuloa Saamelaiskäräjien kotisivuille.

Saamelaiskäräjät on Suomen saamelaisten korkein poliittinen elin joka valitaan vaaleilla joka neljäs vuosi.
Etusivu
Hallitus hyväksyi lausunnon maakuntien rahoitusta koskevan lakiluonnoksen täydentämiseksi
Saamelaiskäräjien hallitus kokoontui 12.4.2017. Hallitus hyväksyi lausuntoja sekä selvityksiä ja keskusteli ajankohtaisista asioista.
 
Pohjoismainen saamelaisten itsemurhien ehkäisysuunnitelma on julkaistu
Itsemurhat ovat jo pitkään, ainakin viimeisten 40–50 vuoden ajan, olleet suhteellisen laaja kansanterveysongelma Norjan, Ruotsin ja Suomen saamelaisten keskuudessa. Toivomuksena on, että tämä suunnitelma voi osaltaan saada aikaan muutoksen asiassa ja auttaa saamelaisia jatkamaan elämäänsä.
 
Saamelaiskäräjät hakee määräaikaista projektityöntekijää saamelaismusiikkikeskukselle

Työ alkaa 5.6 ja kestää 31.8.2017 saakka. Projektityöntekijän tehtäviin kuuluu mm. saamelaismusiikkikeskuksen avustajana toimiminen sekä Ijahis idja- alkuperäiskansojen musiikkifestivaalin apulaistuottajan tehtävät.

 
Saamelaiskäräjät kuulee saamelaisyhteisöä Pohjoismaisesta saamelaissopimuksesta

Saamelaiskäräjät järjestää saamelaisyhteisölle neljä kuulemistilaisuutta koskien Pohjoismaista saamelaissopimusta. Kuulemistilaisuudet järjestetään jokaisessa saamelaisten kotiseutualueen kunnassa seuraavasti

20.4. Utsjoki klo 17-19.30 (kunnanvaltuustosali)

21.4. Inari klo 17-19.30 (Sajos)

24.4. Hetta klo 17-19.30 (Hetan koulukeskus)

28.4. Vuotso klo 15.30-18 (Vuotson koulu)

 
Min árbi- saamelaisten kulttuuriperintöä ja perinteistä tietoa koskeva kuulemistilaisuus
Saamelaiskäräjät haluaa kuulla saamelaisten omia näkemyksiä saamelaisten kulttuuriperinnön ja perinteisen tiedon merkityksestä, suojelutarpeista, sekä siitä, miten saamelaista kulttuuriperintöä ja perinteistä tietoa koskeva hallinnointi tulisi järjestää. Kuulemistilaisuudet järjestetään Utsjoella, Inarissa, Hetassa ja Vuotsossa.
 
Oletko kiinnostunut dubbaamisesta? – koulutuspäivä inarissa sajoksessa
Alkuperäiskansojen elokuvakeskus Skábma ja YLE Sápmi/Unna Junná järjestävät dubbauskoulutuksen Sajoksessa keskiviikkona 5.4. klo 9.00 – 16.00. Opettajana / luennoitsijana on tuottaja Susa Saukko.
 
Viikko aikaa ilmoittaa osallistujat ja tanssiryhmät mukaan taidetapahtumaan!
Saamelaisnuorten taidepahtumaan osallistuvat tanssiryhmät ja osallistujat pitää ilmoittaa viimeistään perjantaina 7.4. Ilmoituksia otetaan vastaan vain Webropol-nettipalvelun kautta. Webropoliin pääset tästä.