neakkeljavri.jpg
Sámediggi | Saamelaiskäräjät
Sajos | FI–99870 INARI
tel +358-(0)10 839 3100
info(at)samediggi.fi
Tervetuloa Saamelaiskäräjien kotisivuille.

Saamelaiskäräjät on Suomen saamelaisten korkein poliittinen elin joka valitaan vaaleilla joka neljäs vuosi.
Etusivu
Saamelaiskäräjien kulttuuriavustusten hakeminen 2017

Saamelaiskäräjät julistaa saamenkielisen kulttuurin edistämiseen ja saamelaisjärjestöjen toimintaan osoitetusta määrärahasta vuodelle 2017 (saamelainen kulttuurimääräraha) myönnettävät avustukset haettaviksi. Avustushakemukset on osoitettava Saamelaiskäräjille viimeistään 31. lokakuuta 2016  klo 16.15 mennessä osoitteella: Saamelaiskäräjät, Sajos, 99870 Inari tai toimittaa Sajoksen infoon tai lähettää sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen. Hakulomakkeita ja lisätietoja saa kulttuurisihteeriltä puh. 010 839 3103 ja sähköpostitse riitta.orti-berg(at)samediggi.fi. Hakulomakkeet löytyy tästä

 
Avoimia työpaikkoja Saamelaiskäräjillä

Saamelaiskäräjät hakee toistaiseksi voimassaolevaan työsuhteeseen 1.1.2017 lukien Järjestelmäasiantuntijaa, AV-teknikkoa, AV-teknikkoa 70 %,  Laitoshuoltajaa ja Toimitilahuoltajaa. Hakuaika päättyy 24.10.2016 klo. 16.00.

 
Suurin osa Suomen saamelaislapsista asuu kaupungeissa – saamelainen varhaiskasvatus kotiseutualueen ulkopuolella esillä seminaarissa 30.9.
Jo 74 % alle 10-vuotiaista saamelaislapsista asuu saamelaisten kotiseutualueen ulkopuolella. Oman kielen ja kulttuurin huomioiva varhaiskasvatus on mahdollista vain harvoille. Saamelaisen varhaiskasvatuksen esteitä ja mahdollisuuksia saamelaisten kotiseutualueen ulkopuolella käsitellään Rovaniemellä 30.9. järjestettävässä seminaarissa.
 
Saamelaiskäräjien sihteeristö suljettu 27.9.2016
Saamelaiskäräjien sihteeristö ja puhelinvaihde ovat suljettuina tiistaina 27.9.2016 henkilökunnan tyky-päivän johdosta.
 
Kiinnostaako saamenkielinen oppimateriaalityö? Saamen kielten käännöskoulutus alkaa
Saamelaiskäräjät ja Oulun yliopiston Giellagas-instituutti järjestävät monimuoto-opetuksena saamen kielten käännöskoulutuksen 8.10.2016 - 31.3.2017. Koulutus järjestetään työelämälähtöisesti kääntäjille ja muille kääntämisestä kiinnostuneille. Käännöstehtävät ovat oppimateriaalipohjaisia ja osin myös osallistujan omia tekstejä. Koulutukseen voivat osallistua inarin-, koltan- ja pohjoissaamen kielen taitoiset.
 
Tervetuloa Saamelaisnuorten taidetapahtumanäyttelyn avajaisiin Tankavaaran luontokeskukseen!
Tankavaaran luontokeskuksessa Vuotsossa avataan Saamelaisnuorten taidetapahtuma tutuksi! - näyttely keskiviikkona 14.9. Näyttely tuo kuvin, filmein ja nuorten teosten kautta näkyväksi tapahtuman laajan merkityksen osana elävää saamelaisnuorten kulttuuria.
 
Saamelainen elävä kulttuuriperintö esillä Min árbi -seminaarissa

Saamelaiskäräjät, Museovirasto, Siida, Saamelaisarkisto ja Taiteenedistämiskeskus järjestävät Min árbi - Saamelainen kulttuuriperintö seminaarin keskiviikkona 5.10.2016 Saamelaiskulttuurikeskus Sajosessa Inarissa. Seminaari on kaikille avoin. Katso ohjelma tästä.