juutua_1.jpg
Sámediggi | Saamelaiskäräjät
Sajos | FI–99870 INARI
tel +358-(0)10 839 3100
info(at)samediggi.fi
Tervetuloa Saamelaiskäräjien kotisivuille.

Saamelaiskäräjät on Suomen saamelaisten korkein poliittinen elin joka valitaan vaaleilla joka neljäs vuosi.
Etusivu
Saamelaisten palvelut tulevassa sotessa Lapin sairaanhoitopiirin alueella
Haluatko olla mukana kehittämässä saamenkielisiä sosiaali- ja terveyspalveluita? Ota kantaa.
 
Saamelaismusiikkikeskuksen suunnittelijan tehtävään valittiin Oula Guttorm
Saamelaiskäräjien hallitus päätti yksimielisesti valita musiikkikeskuksen suunnittelijan tehtävään Huk Oula Guttormin Inarista. Hallitus katsoi, että Guttormilla on työkokemuksensa perusteella parhaimmat edellytykset hoitaa menestyksellisesti kyseistä tehtävää.
 
Pääministeri Sipilä tutustui Saamelaiskäräjien toimintaan

Pääministeri Sipilä vieraili Saamelaiskäräjillä 15.5.2016 saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa, Inarissa. Pääministeri tutustui Saamelaiskäräjien hallintoon sekä vaalikauden 2016-2019 toiminnan kärkitavoitteisiin. SOTE- ja aluehallintouudistus sekä pohjoismainen saamelaissopimus nousivat tapaamisessa keskiöön.

 
Saamelaiskäräjät julkaisi sukupelin kolmella saamen kielellä
Saamelaiskäräjien koulutus- ja oppimateriaalitoimisto on julkaissut sukupelin kolmella saamen kielellä. Sukupelin tarkoituksena on tutustua saamelaisten sukulaisuussanoihin ja saamelaiseen nimiperinteeseen pelaamalla.
 
Oahppoofelaš - Tulevaisuudessa töitä saamelaisten kotiseutualueelta –vihko nuorille on valmis
Saamelaiskäräjien nuorisoneuvoston toteuttaman Oahppoofelaš-hankkeen yhteydessä tuotettu Suomen saamelaisten kotiseutualueen tulevaisuuden työllistymismahdollisuuksia esittelevä ”Oahppoofelaš - Tulevaisuudessa töitä saamelaisten kotiseutualueelta” –vihko on valmis. Vihko tarjoaa nuorille hyödyllistä tietoa tulevaisuuden uravalintoja pohtiessaan. Opas voi olla nuorille avuksi jo ensi syksyn yhteishaussa ja painetut versiot vihosta toimitetaan kaikille saamelaisten kotiseutualueen ylä-asteille ja lukioihin.
 
Nuorisosihteerin viransijaiseksi Kati Eriksen

Nuorisosihteerin viransijaiseksi on valittu Kati Eriksen. Viransijaisuus on ajalle 2.5.2016-22.3.2017. Saamelaiskäräjät julisti määräaikaisen viran haettavaksi 17.3.2016 niin, että hakuaika päättyi 15.4.2016. Määräaikaan mennessä nuorisosihteerin viransijaiseksi haki neljä henkilöä.

 
Saamelaiskäräjien hallitus kehittää yhteisiä hallinnon työmuotoja
Saamelaiskäräjien hallitus kokoontui 25.-26.4 Inarissa vuoden kuudenteen kokoukseensa. Kokouksessa käsiteltiin mm. Saamelaiskäräjien työhyvinvoinnin kehittämistä, Saamelaiskäräjien vaalikauden avajaistilaisuuden järjestämistä sekä nimettiin edustajia sidosryhmätoimintaa varten.